Sooooooooo.....

Blev inge film den här gången. Alldeles för lite filmer som alls blev bra. Var sjukt whiteout och fick massa faceshots så linsen snöades igen.

MEEEN! Vi drar till revvy imorrn igen för ännu en jävligt bra dag med massa powpow. Givetvis så tar jag med min helmetcam så det blir lite filmning gjort :)

Okej Martin...ska försöka åka snabbare.....kan hända att träden börjar brinna då bara ;P

Peas!

revvy igen.

Precis hemkommen från en liten roadtrip till Revelstoke. Åkte dit med Josiane och hennes kompisar från Quebec. As skönt crew och vassa åkare
. Var där i 2 dagar och det va jäkligt bra båda dagarna.
Dag ett var powpow mania. Massa drop och faceshots blev det och jävligt bra trädåkning oxå! Tyvärr så blev inte filmingen så bra eftersom linsen isade igen efter bara någon minut...så 5 klipp var i stort sett bara att skrota ...tyvärr :(
Andra dagen blev inte lika episk men jäkligt bra den med. Ett sjysst trädhuck lyckades jag att trycka till med och några andra små skutt. Drar dit igen på lördag och då även med gänget jag bor med. Så på måndag eller tisdag så kommer nästa video att finna uppe på bloggen.

Vill även skicka en tanke till Shane McConkeys familj som precis mist en son/pappa/man. Shane blev 39 år och dog i en skiBASE olycka i Italien. Ingen har gjort så mkt för den sporten jag älskar som Shane McConkey.
RIP

Peas

Film numero 2


kicking horse pow from Per Nyberg on Vimeo.

Falskt alarm...

Igår var bra. Riktigt bra faktiskt. Snöandet höll inte riktigt i sig så länge som jag hade hoppats på. Redan vid 1 tiden så hade det slutat att snöa. Men det snöade intensivt när det väl snöade iaf :)

Idag vaknade jag upp till "det har snöat 13cm över natten!". Såklart blev jag as glad och överraskad. Kommer ner...gör frulle som bestod av 2 st bagels med smör och ett glas mjölk.
Det går väl kanske 10min..sen får jag höra att det var inte sant utan att de hade skrivit fel på hemsidan och det hade egentligen bara kommit 2cm :( Så då var stressen inte lika intensiv längre direkt. Hade vart sjukt najs om det hade vart 13cm snö idag så man hade fått två bra dagar i rad :)

För övrigt så verkar det som att min hals inte riktigt höll med om att jag skulle vara ute och åka skidor hela dagen igår. För hostandet och svullna mandlar är tillbaka igen. Fick vara frisk i 2 dagar....skoj.. :(

SKa kila till berget nu och åka...2cm nysnö...woohooo... it did some good...definitely did some good ;)


Peas

Heheh...imorrn jävlar :P


Vad ska man säga...det har börjat snöa lite här igen. Thank heavens for that! Så det betyder tidigt upp imorrn.
Snabb frulle och äta lunch i gondolen. Helmetcamen hänger med oxå så imorrn kväll eller dagen efter så kommer det ligga uppe ett nytt klipp. Förhoppningsvis med lite svordommar och annat oljud som jag har för mig när jag åker. Är inte direkt knäpptyst. Kommenterar i stort sett allt :P haha...wellwell

Ska sova nu och drömma om pudersvängar...eller ngt :P

PEAS!


well then...

Ännu en vecka har svishat förbi. Mkt skoj som har hänt och det har snöat och vart fint uppe på berget vilket gör att man verkligen inte vill åka hem om en månad.

Anmälde mig idag till Ride the Cow. En friåkningstävling i Hemavan (kobåset) som går av stapeln den 22 april. Så jag har en vecka på mig från att jag kommer hem till att aklimatisera mig och vända dygnet för att sedan sätta mig i en bil/buss/whatever för att ta mig till Hemavan och köra min första friåkningstävling. Var ju tanken att jag skulle köra både red mountain och fernie men mitt knä var allt annat än bra då så det var bara att ge upp.
Så det är bara att börja träna på en gång och ladda bajset den 22a April :)

Peas!

sådärja

Lite grand av vad vi har gjort i februari. Kom lite snö och det var allmänt najs :)


some powpow from Per Nyberg on Vimeo.

Ge gärna kritik om vad som bör ändras eller vad jag borde tänka på till nästa video.


Peas!


kul att vara sjuk.....

Nu får det fan vara nog. Kan man inte få bli frisk snart? Inne på andra veckan nu och det är inge ballt alls kan jag lova. Mornar och kvällar är värst...som alltid. Trots Tylenol Cold extra strong och huskurer så vägrar förkylningen

Har köpt mig en liten födelsedagspresent oxå. En mössa.... värt va? :P Sjukt najsig mössa..lång som attan och rasta inspirerad. Jäkligt snygg.
www.herdheadwear.com är sidan nu bör spana in. Om det är ngn där hemma som vill ha en så kan jag vara en hyvens kille och köpa med hem såklart. Pris är runt 30 CAD ca 210kr.

Vill veta lite vad som händer där hemma. Såååå..skriv lite..och för all del.. ställ frågor om det är ngt ni vill ha reda på

Annars händer det inte så mkt. Försöker klura ut hur man gör en bra video edit av massa småklipp jag har skrapat ihop än så länge. Har lite problem med att spara ner klippen då dom blir sjukt stora...fattar inte hur 8min video kan bli över 15gb stort....så...lite hjälp hade vart najs.

Nu sängen..imorrn beachparty på The Lyric med Smalltown DJs! Kommer bli sjukt bra!

Smalltown DJs @ Shambhala





Ooocccch om några veckor kommer även den här snubben på besök..kommer bli NAAJS!

Mat the Alien @ Shambhala

Le massive

Inlägget ni har väntat på antar jag. Massa bilder, kanske lite skvaller och massa bullshit. Allmänt kalasbra helt enkelt.


Hiking and Hucking




Har ju inte gjort ngt inlägg på riktigt på ett tag nu och det har ju mest bara vart ...skräp?
Men saker och ting har hänt här borta och på andra ställen för den delen.
Kan börja med att säga att jag och en tjejkompis från Montreal har slagit vad om 100 dollar att vara nyktra från och med den 17feb till min födelsedag 4 mars...alltså..idag (för Sverige iaf.. några timmar kvar för oss i Kanada). 100 dollar är inget som man så väldigt gärna vill bli av med och faktiskt har jag haft sjukt kul (ibland) utan att dricka.
Efter att betet lades så började tourmania för vår del. Jag turade 6 dagar i rad och det va jäkligt skönt och skoj att komma ut från systemet för att se allt fint som man åkte förra året. Ozone, Rudys och Molars är de topparna som var målen under dom dagarna, och då menar jag i stort sett varje dag!  Ett par linjer som ingen hade åkt än under året lades ner och det var en väldigt olik vecka om man jämför med vad man har gjort tidigare veckor då man har skrapat runt i systemet och kört samma linjer och hoppat samma klippor om och om igen.
Hittade lite klippor på alla topparna, men det blev bara hucking på Ozone och rudys. Är lite för tungt att skinna upp alla toppar och sedan ladda bajset för att hoppa en klippa på molars ner i en snabb ränna där man måste stå på benen medan omgivningen svishar förbi. Såaatehh, det blev lite hucking på ozone och rydys som sagt. Jäkligt skoj och fick lite bra filmer och foton från de dagarna :D
Eftersom jag hade haft känningar i mitt knä redan när jag bara gick uppför så kände inte jag för att gå tokstort eller landa särskilt hårt så drog jag minsta droppet av alla. Det var ändå 6-7 meter högt så man kan säga att de andra laddade bajset.
Oskar började huckandet med att lägga första spår ner för att sedan skicka klippan och i luften hinna skrika "ÅÅÅÅÅHHH HEELVEEETEEE!!" landar "vad högt det var". Sen var det on like Donkey Kong! Nästa som körde var Mårten som inte ville vara sämre och drog ytterligare lite större och sist den dagen hoppade Jon G Ramstedt som var riktigt nära på att stompa och göra en sjysst "rideaway" Jon Brogan style :P
Jag och Mattias hoppade inget och därav agerade fotograf/filmare och lyckades rätt bra med det hela.
Dagen efter så var det vår tur att få hoppa klippor. Opeppad och lite nervös var jag när jag stod helt själv på toppen av rudys för att göra mig beredd att ta mig ner till min linje. Skulle ju inte köra samma linje som de andra hade tagit. Skulle egenltigen ta mig till ett träd som var mer åt skiers right om deras hopp och sedan hoppa snett ner i en ränna. Så jag försöka fatta vart jag skulle ta vägen när jag stod på toppen. Ingen lätt uppgift när den första biten är relativt flack för att sedan branta på när det närmar sig klippan. Med andra ord så är åket helt blint innan klippan som gör det hela lite svårare att navigera rätt.
Så klart så kommer jag fel när jag ska göra sista svängen och ser inte trädet som jag hade siktat in mig på som var min punkt för att börja peka skidorna. Fick stanna till lite och försöka fatta var jag var. Kompisarna som trodde att jag skulle köra en annan linje hojtade "MER SKIERS VÄNSTER!" vilket jag såklart lydde. Kommer ovanför en konstig klippa som jag inte riktigt hade 100% koll på om hur den såg ut inunder eller hur jag skulle komma över knölen som var efter uthoppet. Sj trodde jag att jag skulle, på något mystiskt sätt, få lite pop från uthoppet och på så sätt undvika den andra klippan. Så vart det inte...hopp och sedan ett slag under fötterna som jag inte riktigt kunde parera skickar mig med dålig balans ner mot marken. Landningar var helt klart backslappad och inget att hänga i granen. Inte heller var jag stokad eller peppad efter det hela utan mer sur att jag hade missat "min" klippa och åkt helt fel. Kändes inge kul att ha den känslan efter att ha hoppat den största klippan för säsongen. Attityd förändring var alltså ingen dum idé. Vill ju alltid vara sjukt glad för att åka skidor..vill inte alla det?!

                    

   


Övriga bilder från den veckan....
  



 

Wrangle the chute


Här kommer lite bilder från tävlingen Wrangle the chute. En rätt märklig tävling som började med en friåkningsdel med massa klippor, sedan ett hopp för att sedan avsluta med att rida en "mekanisk" häst. Märkligt och roligt format!
Philip Harlaut var den enda svensken som deltog och var bara med en dag efter en krash som innebar ett hål i låret....ouch!
Vinnaren var en 18 åring från Whistler som körde riktigt bra och satte en sjukt stor 360 från en klippa landade den perfekt och gjorde en snygg 540 i hoppet (som för övrigt var livsfarligt).

Lite lokala förmågor var med oxå och representerade. Bäst av alla locals var Lane, körde riktigt stabilt båda dagarna och slutade top 10! Grymt bra med tanke på att starfältet innehöll rutinerade åkare som Dave Treadway och Matty Richard (båda två åker för Whistler Blackcomb)
Sjukt bra ladd av alla trots dåligt underlag ( is och sten) och det var jäkligt skönt att sitta i solen med gott sällskap och kolla på spektaklet. :D


                                                                                                                        
   






Rogers Pass


Vad finns det att säga om Rogers Pass egentligen? Tchaaaa... man blir då alltid nöjd efter en heldag där. Puder, ensamhet och fantastiskt vackra vyer över glaciärer och stora massiva berg..man blir ju fan kär på riktigt!
3 timmar upp och 20 min ner är ett bra betyg när man snackar om att få ospårat puder i brant skog med ett sjukt skön---------t gäng ;)









Skrotsession

Eftersom det inte alltid snöar här, tro det eller ej, så får man ha lite fantasi för att man inte ska börja klättra på väggarna.
Grabbarna hade vart ute och scoutat en sjysst tunna där man kunde jibba lite :P Med tanke på den höga halten jibbtalang som flyter i vårt blod så är det inte konstigt att bilderna blev helt off the hook! :P
Enjoy!






 


Övrigt

Cut me som slack eh? Nu har jag slitigt, ehh...nåja, med det här inlägget länge och det är dags att gå och sova för min del. Tänkte bara avsluta med lite bilder och en sjukt skön låt. Låter som en plan eller hur?!


 



Nu är den här gossen 23 år...på dagen.. Säg grattis....annars jävlar!





Röyksopp - Happy up here =D




Happy Up Here from Röyksopp on Vimeo.


Peas!

RSS 2.0