och så lämnade en..

Så var första personen ute ur huset. Alltid jäkligt tråkigt när det händer men man vet att det kommer att hända vare sig man vill eller inte. Säsongen pågår inte för evigt. Så Fredrik hoppas resan hem går smidigt och plugga hårt :P

Vi andra kör på som vanligt. Imorrn drar några till Rogers Pass där det har dumpat som fan de senaste dagarna. Sj är jag så mör i benen att jag inte skulle palla med att åka dit just nu...men men..så äre :P

Det va typ allt för dagen..

Peas!

welll....

eftersom jag inte har blivit någon fena på att redigera film så får det bli en grrimm musikvideo så länge ;)


Revvy imorrn!

Roadtrip som kommer att vara sjukt mediabevakad går av stapeln imöra. Ska bli helmetcam, vanlig videokamera. Systemkameror..soo...its on like donkey kong!

Full on!

Aussie day igår med allt vad det innebär. Så bra drag och glatt humör hela dagen som avslutades med sen sjuk fest på Roadhouse...på en måndag..ni som vet förstår ;)
Så mkt intoxikerade människor på så liten yta har inte jag sett sedan gymnasiet. Så jäkligt skoj hela långa kvällen. Mkt folk man kände och en del nya bekantaskaper stiftades.
Telemarks slayern Per Jonsson (vann NM förra året) har anlänt och ska väl köra runt här med X-travel ett tag.

Snön har dessutom börjat komma. Var inget att bli heeelt upphetsad över idag men det kommer att bli riktigt bra riktigt snart :D
Så snart är det dags att börja fota och filma igen.
Roadtrip till lite olika ställen står även högt upp på önskelistan just nu. Min kompis Josiane kom hem igår från en roadtrip som bland annat innehöll en riktigt powder dag i Jackson Hole! Inte så tråkigt alltså, så man kan säga att jag är sjukt avis på henne!

Well..nu ska jag leta reda på bindningar till Alexis som har pajat sina. Han har inga funktionella skidor tills han har fixat ett par nya. Drygt för honom.

Peas!

gäller att hitta sin målgrupp som sagt.


vad gör man när man inte har ngt att göra?

youtube, vimeo är ädla vänner :D

I Hate Nature from Olde English Comedy on Vimeo.

Heavy snow?

Ingen snö så långt ögat kan nå juat nu. Lite tråkigt, men vi vet våra hemliga ställen som man alltid har puder på. Så vi gråter inte. Köra orörda pillows hela dagarna är helt ok :D
Men det är faktiskt inte sååå illa här. Snön är fortfarande ok, så att man tycker det är värt att åka upp. Hade en rätt skön dag igår.
Testade min nya hjälm, Poc receptor bug -------------------------->
Men det visade sig att den inte satt så bra vid mina öron då hörlurarna mosade mina dom :(
Så den har nu skickats tillbaka till Backcountry.com för jag tycker att en hjälm för 1700kr ska sitta bättre..faktiskt. Så nu kommer det att bli en sån här rackare istället :D









Så nu kommer jag att se sjukt bad-ass ut i backen! Så...alla träd och stenar better watch out. Cause theres a new kind of bad-ass in town! haha



Så vad mer sker då? Ja bilen går inte sådär super bra just nu. Drar lite för mkt soppa och Alexis "jippi" Lundmark som kan lite om bilar tror att det är fel på ett tändstift. Så det ska vi kika på ikv och se om det hjälper eller inte.
Aussie day närmar sig med stormsteg. Så då vet man vad som händer, fest från 8 på morgonen till seeent på kvällen. All day long. Inte för vår del för man orkar inte med i deras tempo. De är ölhävande maskiner!
Musik har fixats oxå och jag kan rekommendera att ladda hem från zshare Pandemonium Jones - Splendid moments 2008. Jäkligt skön skiva med guldkorn som Gila med Beach House och Magic Doors med Portishead.

Filmande har ja vart kass med. Batterier som failat och det ena med det andra. Tänkte jag skulle lära mig ett videoredigeringsprogram som sagt så det blir lite roligare att kolla på mina klipp.

Ikv...hmm...vet inte än. men ngt kul eller mindre kul antagligen.

Peas!

Happ..

fortfarande ingen lön från Norge. Börjar bli jäkligt lack på detta måste jag säga. Vad måste ske för att jag ska få mina pengar? Skickat alla uppgifter ...så varför dröjer det? Är lite i penga nöd just nu.... inge skoj alls!

Hola.

Rena rama julafton idag :D
2 sjuka åk samt att vi fick våran beställning från backcountry.com. Så en Poc Receptor Bug Audio helmet white i storleken M har landat i min famn.
Ska bli mer film jag lovar. Ska lära mig lite grundläggande redigering så det kan bli ett längre klipp ist för en massa småklipp.

nu..sängen.

Peas!

Är det här en musikbl0gg?


Lykke Li @ NTBR Part 4 - "Hustlin'" from Drew Innis on Vimeo.

Daft Punk vs. Adam Freeland - "Aer OBAMA" from Gold Greendot on Vimeo.

Vad ska man säga om den sista? Skum men jäkligt snygg video!

Cudos till Discobelle

Idag var inte en så bra dag :/


Såååå. Jag hade alltså ont i benet hela dagen. Och allt på grund av att jag skulle göra en straightline på ett typiskt dumt ställe..
Enjoy



skitsnack och sol from Per Nyberg on Vimeo.

straightline to crash and burn from Per Nyberg on Vimeo.



Så det blev en lugnt dag. Sen blev det lite roadhouse på kvällen. Bra sällskap (som alltid) och allt var super som det oftast är. Alla locals och bra musik. Super najs :P
Well..nu..sängen och sova.

Peas!

Rogers och den långa väntan på snö :/

Yes. Då sitter jag här igen då. Lat som attan har jag vart med bloggandet. Men jag har faktiskt jäkligt mkt att göra på dagarna...eeeeelller ngt :P Haha

Vart lite dåligt med snö ett tag nu tyvärr. Så vad gör man då? Hittar på lite annat att göra såklart!
Shreddat pucklar,is,sten,träd...jaa allt sånt där underbart som man verkligen vill åka på kan man säga :P Det är fostrande men fan inte kul.
Vad har vi mer gjort? Jaa..dissat "gangsta kulturen" som finns i skidvärlden. Och om man ska kunna skjuta folk och deala knark i skidbacken så gör man ju detta på smidigast sätt såklart. NO POLES!! Alltid 2 händer lediga om det skulle bli en driveby eller ngt sånt. Smarta gossar!
Solgrop och en minikicker bygdes i solen efter att vårat lite mer seriösa kickerbygge förstördes av Mr. Lavin som gjorde oss påminda om att vi är rätt små på denna jord. Så vi bailade rätt snabbt på det. New spot och solgrop var mkt najs.

 Fredrik "smiles"  Falkman   Alexis "jippi" Lundmark    Anders "The look" Karlsson

             


                Lisa "fancy-pants" Janson  <3 Tedde "Okanagan" Twetman
     






                  Finn Alex!?!!?!






Finns fulare saker att titta på faktiskt :P


Resten av den dagen blev bara blaj. Vi fotade, käkade ravioli och tränade på att åka fakie och strightlinade lite pister..haha..fun times ;P



Lördagen var supah sweeet! Började med tiidig uppstigning och en biltur till Rogers Pass. Väl där så började vi skinna upp för Teddybear trees. Låter harmlöst och gulligt men brantare skogsåkning med så griimm terräng är det svårt att hitta! Mkt mkt mkt bra snö nästan hela vägen och det var stora leenden överallt. Vi träffade på EN enda människa på hela berget...svensk såklart. Vad fan lixom? Mitt ute i ingenstans och så står man på en topp och träffar en svennebanan? Märkligt                              
                                                                                                Hajken startar




Toppen! På alla sätt och vis


Anders "the look" gör sin sak i solen...smile for the camera!




                                 Tappade du ngt Anders?


Kvällen var i festens tecken. Vår lilla Emil fyllde 22 och det var födelsedagskalas med allt vad det innebär.
Sjukt kul ute på the Lyric oxå.

KLYV TÅRTAN!
           
   





Imorrn blir det helmetcam igen eftersom en viss herr Rydell har klagat på att det inte är tillräckligt mkt helmetcam. I will answer his prayer! ;)

Nu...sova

Peas!

Pics R us!

Så sitter man vid tangenterna igen. Helg nu och rätt skönt att få vila kroppen efter att den har blivit våldtagen hela veckan.
Började bli frisk på onsdagen, men körde min första dag på tisdagen. Hade kommit ca 20cm över natten och blåst in lika mkt så det var episka förhållanden den dagen
. Tog med min hjälmkamera ut för att få lite filmat, men batterierna ville inte som jag och dog redan innan första klippet. Jäkligt surt med tanke på hur bra dagen var!
Körde träden vid stairway to heaven liften hela dagen (bild på området kommer snart) och det var lika bra varje varv. Låg så jäkla mkt snö och fanns väldigt lite att oroa sig över. Det enda som fanns att oroa sig för var väl egentligen bara alla småträd som ligger halvgömda i snön nu. En sväng på fel ställe så säger det pang!
Sen gick dagen mer eller mindre ut på att leka och hitta roliga saker att göra och såklart..vänta
på att de skulle öppna Feuz bowl :P Vi blev rätt tidiga ner i Feuz och fick helt ok körning där.
Alla körde på riktigt bra och det var jäkligt surt att vara sjuk den dagen då kroppen tog väldigt
snabbt slut. Fick ett par ggr stanna på traversen för att få andas lite. Inge skoj alls.

Dagen efter fick jag för mig att skita i helmetcamen och istället dra medd min systemkamera, som resulterade i bilderna ni ser här. Snön var inte riktigt lika orörd som dagen innan men shiiit vad djup det var i skogen! Helt sinnes! Så det var bara att ladda på. Många som bombade The Diagonal rätt hårt. Vissa stod...de flesta inte :P
Sj har jag inte tagit ngt stort än och jag väntar tills snön blir lite bättre samt att mina ben orkar lite mer. Rookie har redan slagit sig hårt pga det "taskiga" underlaget. Så lika bra att chilla med det. Älskar för övrigt mina nya skidor :D Rossignol steeze 185 med Look P18 på. Sjukt bra skidor! Kanske lite för mkt spann, så dom har lite dyktendenser när det blir djupt eftersom nosen är relativt styv ändå. Men det känns som en skida som kan allt och lite till :D
Resten av dagen var väntan på att dra ner i Feuz bowl (igen) och vi fick andra spår vid guntower så det va jäkligt skoj att bomba ner där. Helt orörd snö och det var bara att kötta på :D sjukt skoj att äntligen våga dra på hur mkt som helst. :D Dagen avslutades på Golden Taps och Jam night. Alla locala kids och säsongare är där och umgås o dricker ett par pils.

Fredagen var lite sådär. Liften strulade som attan och underlaget hade blivit lite hårdare. Man blir lätt kräsen när man fått 2 så fina dagar innan :P

Well..har inte så mkt mer att raportera. Väntar som alltid på snön.

Här är resten av bilderna från torsdagens shredd :D








.



PEAS :P

long lost love :´(

Ska snart dra iväg en fet beställning från Backcountry.com då Fredrik säger att "jag vill köpa skor oxå".
Då slog det mig! My lpng lost love från förra säsongen. Flirten som aldrig blev ngt av :´(
Kärleken fanns i början men när jag själv skull besvara så fanns den inte kvar....shit happens eh?

Well, i år ska jag ta tillfället i akt. Inte ödsla tid på att inte visa mitt intresse. Det är full on i år!!

I <3U



Snööö....hoppas jag :P

Så här ser alltså våran snowforecast ut i kicking. Så siffrorna anger mängd snö i cm temperaturer i C och frysnivå anges i m.

Så www.snow-forecast.com kollas flera gånger dagligen kan man ju säga.




helt totalt ägda.

Nyss hemkommen från The Golden Taps där vi har kollat på när Kanada krossade de svenska småkronorna. 5-1 kallar jag för en uppvisning..iaf när det gäller VM final!

Sitter nu sjuk vid matbordet och Bill Withers Lovely day vrålar ut ur högtalarna och jag känner fan inte att det är ngn lovely day alls. Njae....att vara sjuk i en skidort där det händer lika mkt i stan på ett år som det gör i Mariestad på en månad. Åkte ju lixom inte hit för att göra ngt annat än att åka skidor och hänga med vänner....som då åker skidor/bräda om dagarna. Såklart.

Så vad har jag gjort idag? Kollat efter rabbatkupponger till Backcountry.com och skrivit 1 000 000 grejer på facebook. Inte så ballt alls.

Men nee...känns som att det är lite mkt antistoke just nu i bloggen. Jag lovar att bättra mig på alla fronter. Mer filmer och mer bilder från och med nu.

Så...


Nu sängen.

Imorrn..shred the gnar om jag blivit av med min feber.

Peas!

mmmm

Är alltså sjuk nu då. Kul..verkligen. Tror att det är halsfluss, ont i halsen, lite hostig, lite snorig och lite lätt feber. Blir till att agera fotograf imorrn då.
Så inte så mkt ballt att skriva idag. Mest bara en uppdatering.
Vi har spanat efter bli idag och hittat en Plymouth Voyager (samma som Chrysler) som inte var allt för dyr. 1800CAD för en bil som tar 8 pers. Mkt  bra!
Ska beställa lite grejer nu oxå. Objektiv, hjälm och hudar skall införskaffas. Lider inte för mkt just nu att inte ha hudar då det är väldigt ostabilt utanför repen och det har gått en del stora slides. Så vi chillar med det just nu.

Kan tipsa om lite musik för er som gillar house/electro.
www.discobelle.net
ladda hem
Limping boy - New Years08/09 mix
My Name Is Eric And I Like To Party mix
Panda Jones - Splendid moments

Peas!

Nytt stav quiver.

Jaaa. Jag blev ju illa tvungen att köpa nya stavar eftersom mina underbara Scott S4 gick av :(


Huck it!

Ca va?

Jaa..vad ska man säga?


stav...av


Stav av from Per Nyberg on Vimeo.




stav av 2 from Per Nyberg on Vimeo.



Från och med nu ska jag vara lite nogrannare med vart jag sätter ner min stav...inte mellan två träd med andra ord. :P

RSS 2.0