Beachparty och skador

Ohh jaa...åter igen så är jag seg med att uppdarera er med vad som händer här i Golden.
Förra veckan bestod som alla andra veckor av skidåkning and plenty of it. Körde Repeater på onsdagen och det var sjukt jobbigt. Tar sådär 4 timmar att gå dit. Dock så får man 3 riktigt bra åk på vägen.
Hajkerna gick rätt snabbt ändå tills vi hade ca 50 höjdmeter kvar att avverka. Då försvann alla bra hudspår och kvar var is och djävulskap! Så den sista biten tog säkert 20min.
Sjukt trött men sjukt nöjd nådde jag toppen av Repeater. Namnet kommer från radiotornet som står på toppen (en sk repeater) och ser ut som en gigantisk dildo.
Det tog inte lång tid innan vi började frysa smått eftersom det blåste halv storm däruppe. Lite vatten och en halv mars senare var det dags att börja åka ner. Kollade efter bra ställen att åka på, och det tog en liten stund för att det var trots allt inga optimala förutsättningar för att åka den dagen. Dålig sikt, blåsigt på viss sidor och att de sidor som blivit exponerade av sol var isiga och omöjliga. Så vi hittade en ränna som var bra på en sida och fantastiskt dålig på den andra. Jag åkte ner först och la de första spåren i hela rännan. Det va ett jäkligt kul åk med lite smågranar här och var och snön var ....riktigt bra. Saken var den att ju längre ner vi kom så blev det sämre och sämre snö. Till slut var det bristande skare och hoppsvängar tunga som faen framtvingades för att kunna ta sig ner. Men ner kom vi iaf, trötta och glada.
Dagen efter blev en riktigt bra dag. Hade bra sällskap och allt kändes kanon. Vädret var, snön var ok och vi skulle ut och tura lite.
Började med Ozone. Det mesta var rätt uppkört förutom en ränna som jag har kört rätt många gånger som har ett dropp i mitten..iofs inte mandatory men nära på. När jag såg Anna swisha ner för rännan och såg hur bra snön såg ut och hur kul hon såg ut att ha, så blev jag så laddad och glad att jag bara såg klippan och tänkte "det här har jag lätt", blev riktigt pushad till att köra på. Så jag droppar in i första sektionen av rännan ser droppet, fokuserar och pekar skidorna i fallrikningen och åket bar av. Snön var bra, outrunnet kändes bra och lyckan spred sig i kroppen.
Sjukt stokad kom jag ner och vi sadlade om för att ta oss upp på rudys. Det var rätt bra spår upp men inga grymma spår, så det tog inte så lång tid att komma upp till toppen.
Målet med rudys var att köra en linje som vi inte hade kört innan. Insteget var rätt knöligt och brant, men inte omöjligt. Snön i sjävla rännan var, rätt skumm. Det va rätt mjukt men ändå så var det hårt?! Anna var först ner i rännan och det såg inte så farligt ut när hon åkte ner. När hon kom fram till platsen som vi bestämt att stanna vid så skrek hon att snön var lite vindpackad och att ta det lite lugnt. Lugnt ä väl inte det roligaste ordet att höra när man ska åka skidor. Så jag försökte att hålla så bra fart som möjligt men det var för tungt för att hålla bra fart hela vägen och jag var tvungen att stanna efter ett tag och flak som jag slagit upp kom efter mig. Så jag fortsatte ner till Anna och vi började kika på en liten kamm som vi skulle ta oss över för att ta oss till åket som var tänkt. Det var stenigt men det gick rätt lätt att ta sig dit, och snön på andra sidan var lätt värd några nya små repor i belaget. Riktigt snabb och surfig snö hela vägen ner. Så ett par bra svängar ner för att sen åka ner till liften igen.
Mitt i skogen påväg hem så fastnar ena staven i en buske så jag måste stanna...sidesteppa tillbaka och hämta den. Drygt värre. Och som inte det vore nog så efter den svåra biten på transporten så finns det en veledronsväng som i regel är jäkligt lätt. Men jag lyckas får skär på innerskidan så den korsade över den andra så jag flyger över kanten och landar med bröstkorgen på kanten och slår huvet i isen bredvid. Jag tappade luften totalt och blev rätt yr och fick vänta någon minut för att åka vidare, med huvudvärk. Trist slut på dagen, men inget kunde förstöra dagen ändå som hade varit jäkligt rolig.
Beachparty i Kanada i Mars?? What? Yes det går alldeles utmärkt att ha :D The Lyric Formerly known as Packers hade ett beachparty på lördagen. Synd nog så var det inte tvång på att ha shorts/bikini/våtdräkt så alla Calgarians (turister) var tråkiga och körde med vanliga kläder. Men jokes on them, torra töntar!
Kvällen var bra med riktigt bra musik och kul folk som var ute och festade på....bra drag!
Tyvärr så hade det hänt en tråkig sak samma dag. Anna, Lisa, Shawn, Andreas och Johan var i Rogers pass och turade. Snön var all times och dom hade ett långt och fint åk att göra när disaster struck. Anna ramlar över några stenar och får skidspetsen mellan gogglarna och hjälmen och slår upp ett stort och djupt sår i pannan. Blodet pulserade ut och hon var tvungen att föras till sjukhus där de fick sy 8 stygn, 2 i muskeln och 6 utanför.
Detta var nu för ett tag sedan och hon har fått gått runt med stygn och tejp och annat skit på huvet. Stygnen försvann iförrgår och såret ser riktigt fint ut.

Den här veckan har annars präglats av en sjuk Per, bra foton och folk som åkt hem. Så ingen optimal vecka precis.
Avslutades bra iaf med ett gäng bra åk. 2 i systemet (varav jag satte 2 sköna uppskattningsvis 4m höga dropp) och ett åk på t2,5 där snön var all times. Jäkligt kul avslut. Nu har lite hänt i livet mitt under säsongens gång så funderingar på att åka til whistler med de andra och vara där i 2 veckor krypit fram. 7000kr för 2 veckor känns som mkt pengar. Men kan man sätta ett värde på lycka??

RATM till hultsfred!! SHOOHOO


Fotosession...

Har varit lite småsjuk de senaste dagarna. Började blygsamt med lite hosta, utvecklades till ont i halsen och nådde sin kulmen igår då jag var:
1. Dålig i magen
2. Yr
3. Hostig som attan
Ingen kannon dag med tanke på att det hade snöat en del och vart riktigt bra åkning överallt. Så det var jäkligt segt!
Idag blev det iaf revansh på det. Jag var inte alls frisk, men åtminstone friskare. Jag skulle ta det lugnt idag och leka lite fotograf. Kom iväg relativt tidigt ändå...trots vårat sega morgon tempo.
Men hursom så var det alltså foto som stod på schemat för min del och det blev en hel del bra bilder.






Och dom kommer här :D
jonas svängjonas sväng 2Markus svängemil dropparemil rökmolntailpresssväng

markus sväng 2emil svängmarkus sväng 3jocke svängfreeride reklam4frnt vyemil vy
terrängenemil droppinemil landar

emil star svängemil mitten svängemil slut sväng
emil skutt
jonasblue skypjäxagammalt foto


Laters!

fkn A!

Jahaja....höll på att skriva ett lååångt inlägg, och när jag försökte spara så kom jag till inloggningen ist så all text försvann. Riktigt kul...verkligen. Inte första gången heller. Varför lär jag mig aldrig för??

Jajaa...det dära inlägget blir väl skrivet hyffsat snart iaf....

Laters everyone!

Hehe....skön låt :P


Shena bloggen!

Var ett jäkla tag sedan jag bloggade sist. Vet inte vad som har hänt med min inspiration.
Har börjat snöa här igen vilket känns jäkligt skoj. Så man har fått en hel del bra åk. Bland annat det åket jag ritade i förra inlägget. Jäkligt rolig linje. Finns inte så många känslor som slår att klara ett åk som man är nervös för till en början. Det jobbigaste med heeeela åket är att hoppa ner i rännan. Då är man as nervös! Men när man väl är i rännan har man som inte tid att vara nervös eller spänd för att man måste ha sån koll på vad man gör och vad nästa move ska vara. Så ner i rännan 3 st fina svängar innan det börjar branta på och smalna till. Sen hoppsväng hoppsväng hoppsväng hoppsväng. Låta sloughet rinnan ner (uttalas sluff och är snö som man satt i rörelse genom att svänga i snön) för att inte bli kastad ur balans av snön som rinner förbi. En sidestep åt höger för att öppna rännan så mkt som möjligt. Peka skidorna och ta första droppet och sedan flyga ut för drop nummer två. Landa skiten och sedan skrika saker som "f**k yeah" och "WOOOOHOOOO" medan man vevar med armarna som en galning! Sjuukt skön känsla! Tänk hattrick i champions league final.....typ :P

Ja, så ofta kör man ju inte så speciella åk. De flesta dagarna så nöjer man sig med att hoppa lite smått och köra fort. Eller lägga ner svängarna så mkt man kan för att få så mkt snö som möjligt i ansiktet. Det är oxå rätt skoj om man säger så :P Idag tex så drog vi en helt sjukt roligt åk på T2. Ett lite skvaller om åket från Martin Den Gode ledde oss dit. Sjysst ränna med lite features om man ville. Avslutas med en klippa...iofs rätt långt ner.. men att ramla är inte att rekomendera. Lisa fick vara guinnea pig och åka först. Det såg sjut bra ut när hon flög ner i snön som yrde omkring henne. Varje sväng gav mer snörök och farten ökade. Jag och Anna stod sjukt stokade uppe och kollade på hennes åk och inga ord fanns. Det var bara... ahhhh!!!! Jag frågade Anna om hon ville köra tvåa men jag fick äran. Körde på rätt bra och fick snö ööööverallt! Efter ett par svängar (befann mig i ett koncentrerat extas under åket) så kom jag ner till Lisa och va sååå jävla glad, stokad, överraska och helt mållös! Det enda jag kunde få ur mig var "det här kan jag leva ett tag på!"....no shit Sherlock. Blickar uppåt och ser Anna susa ner. Återigen så infann sig stoket och Lisa och jag bara glodde. Det är nästan lika kul att se ngn annan dra en skön linje som att göra det själv. Eller ne det är det inte. Det är 100000 ggr roligare att göra det själv. Men det är kul att se andra. Man tacklar ju olika problem på olika sätt, och det är coolt att se andra. Försöka se hur dom tänker och hur de använder terrängen för att ha kul. För det är det livet här handlar om....och skidåkning i allmänhet. Att ha så kul man bara kan.

Vetifan vad jag ska skriva mer just nu. Är rätt trött, har precis vart och kollat på Semi Pro med i stort sett heeela Anchorman gänget, exklusive Steeve Carell. Den var ok..... skulle la ge den 3.5/5 pereverywheres.
Ska ut imorrn och åka lite..kanske fota. Hoppas mest på att få åka Ozone åket igen och naila det igen fast få det på film den här gången.

Over n out!

linje jag tog i torsdags :D


linjen igen

xtremecloseup
xtremecloseup


min linje

Satte den på andra försöket. Landade andra droppet på nacken första försöket. Men jag segrade till slut :P
Per 5
Smal linje 4


Nästa projekt?
nästa projekt?


Ska kanske ta samma åk imorrn. Hoppas på lite film och några fler bilder.

Helgen som varit


"Everybodys working for the weekend"....njaa. Kanske i arbetslivet. Men vi bummare ser det inte riktigt så. Weekend=no skiing=booring! Så att det var en riktigt rolig helg med en hel del inslag av spontanitet var ju meget trevligt.
Nicholson på fredagen...till att börja med iaf. Jag var då nykter chaffis medan alla andra gick runt och drack bärs, cider och vit ryssar. Snacka om lagom trist. Så direkt efter att all grillning och drickande var avklarat körde jag hem alla och köpte sj ett 6pack sleeman honeybrown lager som jag small i mig snabbare än snabbt...för att "komma i kapp" så att säga. Sen blev det iväg till Packers där musik var ...som alltid...mkt blandad. Allt från bra musik till riktigt kass och hård och snab drumm and bass. Var inte kvar så sjukt länge utan gick hem runt halv två tiden. Gick och la mig ganska omgående.

Lördagen blev riktigt bra! Sjukt spontan egentligen, eftersom tjejerna hade bestämt sig för att ta kvinnodagen till förvar för att dom ska lägga beslag på vårt "crib", jacuzzi included. Så vi tänkte att vi skulle beslag ta huset på gräddhyllan som rövarkula för poker och kött, grillat till perfektion. Sagt och gjort så köpte vi gött med dött kött och lite bärs för att sedan invänta skjuts upp till de andra. Dom lämnade av deras tjejer och vi hoppade in i bilen. Rätt kasst byte om jag får säga det själv. Vilket jag får...för det här är min blogg...skaffa din egen jävla blogg!
Up, up and away till Birtch Crecent, där alla hade köpt sig wife-beaters. Inte så farligt som det låter utan mer sliskiga vita linnen (bilder on their way). Så först blev det gött med kött sedan pokerturnering där vinnaren fick öl hela kvällen. Snabba och relativt stora blinds gjorde spelet ganska aggressivt och många dåliga händer spelades. Sj åkte jag ut efter en allin mot Jonas där jag hade AK off och han satt på A6 off..sexa på river....what can I say?
Jim drog det längsta strået och blev då rätt knack under kvällens gång. Öl everywhere för Jim. Musiken var riktigt bra på packers den här kvällen med ett undantag. Uppträdandet som gjorde att det kostade 5 dollar att gå in! Det var ngn slags kass drumm n bass blandat med en märklig blockflöjtsorgie och lite sång blandat i smeten. Hon sjöng grymt bra, men det var veeerkligen ingen bra musik...alls. Resten av kvällen var mkt old school beats som var jäkligt kul.
Söndagen..inte så händelserik. Käkade massamassamassa mat och bara...va. Skönt men trist.

Det var väl allt för helgen me thinks.

Kan avsluta med att säga att vi var ute och åkte Ozone idag. Tjock varm seg snö, inte så bäst. Snöar just nu..så...hoppashoppas på mkt snö. 11cm forecastat. Men man vet aldrig.

Laters!
Jimmi, Me, Mats och Amelie
Jag Jonas jim och markus iaktar ett åkJag hajkarAmelie och Mats


Grillkväll i Nicholson

skoter o folk :Djetstreamfiiiina berg :D
Sten, Erik, Hunden, Jonas, Amelie
stendeaderinghundenjonas i nicholsonamelie med ny jacka

Dagen då killarna drog (se de sorgsna minerna)

grabbarna lämnar

Emil

Emil
Martin and his guns, Jim and his ....guns? Jacob goes bäver, Hugo the kinky one, Mattias the legeater
Martin and his gunsjim and his...guns?JacobHugoMattias
,
Christian, Markus, Jocke, Moi, Jonas och Jonas
ChristianMarkusJockeMoiJonasJONaS


The story of the thirsty beaver:

thirsty beaver2thirsty beaver3thirsty beaver4thirsty beaver5thirsty beaver6thirsty beaver7thirsty beaver8thirsty beaver9thirsty beaver10thirsty beaver14thirsty beaver13thirsty beaver1thirsty beaver12thirsty beaver11

Hanna och Martins sista kväll i Golden
Hanna ledsen
martin ledsen

Some skiing..

Lite åkning från dagen







Mardrömmen!


Matthias Lanzinger Crash Leads To Leg Amputation - Watch more free videos

22år goddammit!

Yes...nu sitter man här i fåtöljen, bers i ena näven och datorn i andra. Reservationer för stavfel :P Kollar tydligen på ngn kass Seagal film och mår götta. Dagen var klockren från första början. Jag vaknar innan de som skulle sjunga för mig vaknar. Så jag får höra direkt jag kommer ut "Per! Gå och lägg dig igen" Sj hör jag Sofia säga "Per, Har ni några egg?" Så jag svarar såklart..." VA?!". Sen fattar jag.... upp i sängs igen...."sova" och sen vakna upp till vackra toner från de jag bor med....utom Kalle...för han sov :P

Prognosen för dagen sa..sol sol sol. Så när vi kommer upp till berget och ser att det bara är moln moln moln blir vi lätt besvikna. Vi hade ju trots allt tänkt att dra ut på tur till Molars för tredje dagen irad. Så vi sätter ner mot 4stols liften...sedan knatar upp mot Whitewall för att sedan gå till back of Ozone. Där körde vi en superskön ränna (bild från rännan finns i förr förra blogg inlägget) som jag kört en del innan och har bra koll på. Så man hoppar ner och hoppas på bra snö. Men neh... snön bara krasa sönder och försvann. Så det var bara att ladda bajset och hoppas på det bästa. Så klipp hopp till en vad jag trodde skulle vara en lite hård landning, fast som visade sig vara en mkt bra landning. Svish svish och en straightline senare var jag i botten och väntade in de andra för att sedan fortsätta mot Rudys.
 Målet med Rudys vara att antingen köra "Alaska rännan" eller "Mickes Ränna". Alaska rännan är sket lång och smal som en morot och har lite vassa stenar som omgivning, trots det är den åkbar. Mickes Ränna tog Micke i början av säsongen. Han hade bra sikt och riktigt fin snö. Efter det har det inte varit så många dagar med rätta förhållandena pga vind och värme och då varit lite kass snö. Men igår var det perfa förhållanden! Stundtals var sikten så bra att man såg hela vägen ner till botten! Så jag och Kalle stod och laddade och väntade på att dimman skull lätta. Det tog ca 5 min innan sikten hade gått från bra till dålig till sämst och sedan tillbaka till bra. "Fan har man gått runt och sagt att "Shit vad jag är sugen på Mickes Ränna...nästa gång det är bra snö så tar jag den!" och sedan inte tar den...så är man ju kass!" Var mitt resonemang för att köra rännan. Så jag tog beslutat att nu fan kör jag! En fistpump med Kalle sen hoppade jag ner i rännan. Bra nervös och riktigt hög puls de första hoppsvängarna ner. När det var go time där rännan blir som smalast (ca 1,5m bred) pekade jag skidorna neråt och körde. Det enda jag visste var att det skulle komma ett litet drop i mitten av rännan och att vara beredd på det. Pang sa det i skidorna när jag körde på stenen som förut var droppet, men som nu var ett hårt jäkla gupp. Jag hade bra postion på skidorna hela vägen och kunde vara lugn när man susade ner i rännan. Det enda jag såg var världen som susade förbi och det enda jag hörde var "sshshshshshshsssss".
När jag kom ner så kände jag inte det stoket man brukar känna när man gjort ngt läskigt eller riktigt skoj, utan jag kände mer..."jaha?". Ett antiklimax utan dess like skulle man kunna säga.
Eftersom jag och Kalle sa att det verkligen var en One-man-chute så var ju tanken att han inte skulle åka den. Men när han hade sett hur bra det gick för mig och hur lite snö jag hade dragit ner tack vare att jag inte svängde så bestämde han sig för att åka den oxå. Såg sjukt coolt ut när han kom ut ur rännan i världens fart! Way to go dude!
När stoket hade lagt sig och vi fötterna började göra sig påminda så la vi oss ner i snön och undrade var de andra hade tagit vägen. "Jag tror att Emil står och laddar i den andra rännan" sa jag. Mkt rikrigt så kom han ner i den andra rännan ca 5sekunder senare. "Nu kommer han att spraya massa snö på oss" var nästa kommentar. Även där hade jag rätt. Världens stopp slagg framför Kalle så han såg ut som en snögubbe. "Ne förlåt ...det var inte meningen" var Emils respons :P haha..jaja
Molars hajken var riktigt jävlig, tredje dagen i rad och allt. Bläää va man var svettig och trött när man kom upp! Upp och gräva en lite snösoffa. Sitta och dra i sig käket i lagom takt för att sen åka ner i Molars skogen som är sjukt rolig! Eftersom vi var fem st så delade vi upp oss. Jag och Kalle körde själva medan de andra skulle filma lite och så. Full on hela vägen ner var mottot! Sjukt rolig åkning. Dessutom så krahade jag inte alls i skogen som på filmen. Jag var med på första hoppet och landade för att sen åka runt komperssionen ( där jag gjorde den snygga kullerbyttan). Så hah!!! REVANSCH!
Ett episkt åk fick avsluta dagen. Blev lite daylodge och massa vatten och två grattis på födelsedagen pussar på kinden (sådär typiskt franskt) av Alexandra som vi hajkade med i söndas. Jäkligt paff.

Festen blev riktigt lyckad! Nästan alla var där....en del som hade skadat sig och blivit kvar i Revelstoke och en del...orkade inte (slöa jävlar!). Tom Amelies arbetskamrater Jean-Fred och Renault var där så jag fick faktiskt  en fransk grattis på födelsedagen sång....inte illa! Som presnter fick en tårta och en flaska (blä) sambuka som bjöds runt på rätt friskt. Bubbel badades oxå en hel del. Av Anna och Lisa fick jag en minitårta i form av Dannys brownies och 2 shotglas som det står Revelstoke. De valde mellan en Revelstoke kepa och shotglas....BRA VAL TÖSER!

Idag var jag gött bakis och åkte upp sent till backen för att bara köra runt och njuta av solen lite. Det var jag, Sofia, Amelie och hennes far Mats som körde runt och gorde systemet osäkert. Skoj och skönt att slippa att sitta och mögla i huset en så fin dag.

Så har även Micke och Karl åkt hem. Jävligt tråkigt att dom åkte. Men dom trivdes inte riktigt och den totala avsaknaden av park gjorde inte saken bättre. Blir reunion i sommar ngn gång. Och datorer finns ju oxå som tur är. Så kontakten kommer man ju att hålla.

Nu ska jag sova...klockan är 22.20 här den 5 Mars.

Over n out!

Hajk...snö och krashar :D

Idag snöade det...ÄNTLIGEN! 3 veckor sedan senaste snöfalllet. Rätt gött att få kötta lite puder igen :D
Som tur är så är puder sjukt mjukt att krasha i....sweeet..for me :P







En utan krash....krasha nästan som in i ett litet träd..dock :/





Skiing on a sunny sunday?

Idag var jag ute och åkte lite lagg med dessa tre.
erikAlexandraemilio


Och vi fick lite sjyssta bilder :D

Erik köttarErik krasharErik krashar 2Foto tajm


emil sneglaremil slasharbjörnbjörn2



AnnaAnna 2dogteethus



emil shredemil ollieErik sväng


Lite ego bilder :P


jag droppar    jag vinjett    rak som faen








Lite pics

Lite bilder från bakfylleprojektet och från chokgladkake bakeriet :D

Skis
kalleskallesmina sksimina skis

Kakbak
pössAmschokglad :D


RSS 2.0