Karma?!

Nu var det ett tag sedan jag skrev ngt på denna blogg. Finns lite orsaker till att jag inte skrivit. Största orsaken är brist på matrial och brist på bilder.
Jag har inte orkat att släpa med min kamera till backen om dagarna. Så det har blivit rätt ointressanta dagar. Det har varit rätt ointressant till idag. För idag hände fan allt!
Dagen började segt med att Emil, Karl och Micke drog och skulle kolla på skoter. Patrik och Jocke skulle dra och hajka. Det gjorde att jag Amelie och Martin var kvar hemma.
Jag och Ams kollade på Super Troopers (sjukt rolig komedi). Medan Martin gick och hämtade sina skidorn som skulle bli monterade...egentligen skulle de varit klara i förr går....men det verkar som att de har samma mantra som spanjorer..."Mañana mañana".
Så kommer Patrik hem...och Emil tätt därpå. Patrik lovordar de fina åken de fått idag medan Emil inte säger mkt och bara försvinner igen.
Tiden går lite och efter ett tag kommer Martin med sina nya fina skis. Han håller på att få mig och Ams att svimma av förvåning av de nyheter han bar med sig!
Vi hade svårt att tro det hela, men ibland är sanningen helt ofattbar.
Grabbarna som skulle provköra skotern hade kommit till snubben som skulle sälja skotern och fått börja provköra. Först Emil, sen Mikael...båda kör skotern rätt hårt. Sist kommer Karl och kör långsammast av alla. Efter ett par minuter kommer han runt hörnet med en plastbit i näven. En bit av ramen tror grabbarna att han har smällt av. Men det var värre än så. Han hade böjt hela framgaffeln på en sten som han inte såg.
"You´ve just bought a skidoo!" sa killen med en småbitter ton till Karl som lugnt säger att han skulle fixa allt. Det slutar med att Karl faktiskt köper skotern och äger nu alltså....en skoter.
När choclen lagts sig så skulle Mikael köra Patrik till greyhound stationen. Det tog en jäkla tid för honom. Vi hade räknat med att det skulle ta ca 20 minuter eller så. Så efter 1 timma så trodde vi att han hade krashat bilen.
Någon minut efteråt så kommer han insläntrandes med ett leende på läpparna. "Pappa har fixat årets första böter!" säger han med ett smågarv. Tydligen hade varken han eller Patrik haft på sig säkerhetsbältena när de åkte till greyhound stationen. En polis stannade dom och de fick varsin böter á 167 dollar.
Nu tyckte vi att det va rätt lindrigt eftersom vi alla trodde att Micke hade smällt med ngn och att nu bilen vår (yes vi har en egen bil...en Ford F-150 från -86 köprt för 2400CAD för hela baletten)var i beståndsdelar. Så en lättnad spreds när Mikael sa att han "bara" fått böter.
Vi fortsätter vår kväll, som innan insidenter kantats av öl och rom och kola, i samma tema som tidigare. Hip-hop kväll på Roadhouse stod på schemat!
Vi börjar traska mot roadhouse vid 23 tiden. Kommer fram runt 23.30 och hör beatsen smita genom dörrar och fönster. Riktigt sköna beats som kommer från bra kända låtar strömmar ur högtalarna. Glada och peppade går vi in i första dörren. Där möts vi dock av en vakt som annonserar om att det är fullt och förklarar att det inte finns en chans i helvete att vi kommer in inatt. Smått sura men mest paffa går vi ut och träffar ett par som står utanför. De har fått samma meddeladne som oss..men verkar vara lite mer på att försöka igen än vad vi är.
Jag börjar sakta men säkert förklara hur jävlig vår dag har varit. Som svar får vi en än värre historia. Paret var från Calgary och skulle till Vancouver. Deras planer grusades då de fick sladd (pga av kassa däck och halt väglag). Deras bil skjöts därmed ner i ett dike där hela bilne kvadades. De själva var oskadade...men planen spoilerad. En halv vecka och 4000CAD skulle det gå åt för att de skulle komma vidare.
På ngt sätt mådde jag lite bättre av att få höra att inte bara vi hade otur som fan.

Vår kväll avslutades ngt märkligt. Efter att ha blivit avfärdade från Roadhouse gick vi mot packers...ett ställe som vi trodde bara var en pub. Vi kommer in i lokalen och får höra vääärldens mest välkomnaden Club-beats! SUPAH SWEET tänker vi och hänger av oss jackorna! Där skakade vi röv hela kvällen och hade så sjukt skoj!

Nu är det dags att sova en sväng! zzZzzzzZZ trött som attan!

Stay tuned!

Vindpackat bland annat

Gick upp rätt tidigt idag. Va rätt omotiverad till att gå upp och dra upp till berget för att få åka på stenhårt ojämt underlag. Men det var ända lite väl dags att dra upp eftersom klockan närmade sig klockan mitt på dagen. Sagt och gjort så drog vi iväg. Fick lift väldigt tidigt av två sköna Calgary bor som skulle upp och köra lite. En av dom skulle jobba på berget på Canyons outfitters, där Jocke jobbar för övrigt. Fick höra på skön rapp heöa vägen upp. Sweatshop union, bra skit (tänk Jurrasic 5 fast aningen snabbare). Kom upp till berget, där jag träffar ett ungt Schweiziskt par som jag snackade lite med eftersom jag var intresserad av de laggen han hade. Jag har nämligen fått ett bud på att få byta till mig ett par Faction Thirten. En BM (big mountain, dvs lång skärning och styv tail som attan) skida med betydligt snällare flex än min squads (som är lika mjuka som en två tum fyra). MEN, för det finns ett men...det gör det alltid...nästan. Jag har ju "beställt" ett par 4FRNT EHP 193 av en fransk snubbe. Dom skulle han ha skickat till mig för 3 veckor sedan. Men inga skidor har dykt upp. Jag har försökt att få tag i honom, utan resultat. Så jag vet inte hur jag gör riktigt här. Jag vill nog nästan skicka tillbaka 4frnt skidorna och ta Faction skidorna ist. Men vi får se hur det blir med det hela.

Annars har det inte hänr så mkt. Övade på att åka switch och att nöta lite 180´s med mina nya Line EP Pro. Skall köras mkt switch med dom skidorna, så det är lika bra att träna! Det och testat Karls nya lagg. Dom var så sjukt lätta! Allt detta gjordes med fötterna inklämda i ett par alldeles för små pjäxor ...just nu iaf. Mina fossingar som alltså är 275mm långa trängs ner i ett par pjäxor som är 270mm. You do the math!

Sen en liten surprise som kommer imorrn!!

Lejter folks!

Rockered skis arent made for skiing rocks!

Well! Äntligen fick man då prova sina skidor. De var verkligen kick-ass i lössnö, hade trots allt kommit 24cm på 24 timmar skidbart den 24 december. Så lättmanuvrerade skidor har jag aldrig åkt på! Monterade på +2 från true center så blir dom hel grymma att åka switch med! Detta kanske inte säger så mkt. Men summan av kardemumman var att de nudlar jag köpte var ett par mkt bra nudlar! :D
Men trots all snö, all stoke och att man lärt känna terrängen rätt bra så lyckas man ändå. Lyckas väldigt väl oxå. Så här bra har jag aldrig lyckats förr kan man säga.
Skulle alltså hoppa en klippa som såg rolig ut. Tar fart...laddar på...poppar (hoppa till på skidorna) ALLT vad jag kan..... tar luft..oooooch landar på en sten som sätter ett stort jävla märke rakt in i kärnan på skidan. FÖRSTA DAGEN!!!! Helt jävla otroligt! Det fanns EN sten där! DEN lilla stenen lyckas man träffa! Så från backen direkt till skidverkstaden, vilket är raka motsattsen från gårdagen. Så nu står man här utan skis ända tills dom blir lagade....som jag hoppas att dom gör ett bra jobb.

Igår så "firade" vi jul hela gänget plus ramunds Patrik och Jocke. Det var ett magert men mysigt julbord som bestod av två sorters sill, potatis och SÅKLART(!) köttbullar :D TOP NOTCH helt enkelt!
Blev en del vin också..kanske ett glas för mkt för ...samtliga. Men skoj vart det iaf och det var det som var tanken med det hela.

Nu är det lite dagen efter och jag har precis fått snacka med Anna-Karin (min fantastiska flickvän) över msn med webcam. Sjukt kul att få se henne igen. Hon kanske ska komma över hit och hälsa på. Inget bestämt än, men fullt möjligt.

Ska ut och klämma lite lagg nu...sådär mitt på dagen.
EP PRO :D
Mina nya skis :D

Stay tuned!


Lördag....mmmjovisst

Idag var det alltså lördag. Första vilodag av två på en vecka bestående av 7 dagar. Sjukt jobbigt att se snön falla överallt och man sj bara kan sitta och vänta på att det ska bli måndag igen.
Hela dagen har iofs inte bara gått till att vänta. En hel del saker har gjort. Som glögg och lussebullar. Bil har även inspanats, en nästan alldeles för fin Ford Windstar -95. Några fel här och var på den, såsom bromsar och lite sånt skräp. Vi ska fortsätta kolla efter lite andra alternativ. Men marknaden i golden är inte den bästa och priserna är inte dom lägsta.
Kommer få mina skidor imorrn :D Sjukt taggad på dom! Mjuka som överkokta nudlar och feta som en bytta smör. En helomvändning från de skidor jag har hittils ägs. Kommer bli jäkligt intressant att se hur de funkar i backen!!

Jaja...sovdags nu!

Over n out!

Svinkallt, stördskipatrol samt snö??

Idag (fredag) så var det rätt begränsat med antalen åk som man presterade i Kickings sluttningar. Jag och Amelie var lite efter (jag försov mig, medan hon inte var så peppad pga att det var -20c uppe på berget) och kom upp vid 12 tiden till en väldigt kall och vindpiskad häst. Sj hade jag foto i tankarna (som igår) och hade heela riggen med mig ;D
Kommer till berget och finner Kalle på sina nya skis (jaaa! hans är monterade...inte mina!) utan stavar vacklandes mot ett nytt åk i liften. Vi gör honom varse om våran ankomst och jag frågar genast om hur de nya skidorna var. "De var styvare än vad jag trodde. Inte wow men helt ok"...ungefär så stokad (tänd,peppad) Karl kan vara på saker och ting. Vi åker upp tillsammans och jag försöker få Kalle in på spåret att göra lite dumma saker som jag skulle kunna fota. Tyvärr är inte han den människan som man kan köra över så lätt. Så det blev inget fotat alls. Eller jo! Jag såg en galenskipatrol som skulle ner i en ränna och tyckte att den vanliga rutten ner var lite trist och skulle därför ta en annan väg ner. Det snackades om trippeldrop och exponerat som attan. Jag fotar honom med min nya 50mm glugg när han försöker ta sig till rätt sida av rännan (massa sten och skit ivägen). Jag och hans polare står en bit bort och hejar på "grind those edges!!!" "huck that shit" osv hojtar de.
Galen ski-patrol
Grinding it!
Patrolerns hojtande polare
Patroler dude
Jag dyker sen ner i väskan för att plocka upp Mickes 15mm fish-eye objektiv ( som han snällt lånar ut till mig så länge jag inte tar sönder det) för att få med rännan samt lite mer natur än snö och stenar. Skickar på det så snabbt jag bara kan och precis när jag har fått kameran vid ögat...så är det försent. Hade varit en gryyyming bild av kaliber. Men det blev bara crap av allt.Så går det om man är inte är med på noterna!
för sent


Hände inte så mkt mer. Vi åkte 2-3 åk. Drog ner till gondolen, snackade lite med min EP Pro army polare. Käkade en burgare som var "top notch" och tummade oss hem.
Tummen har blivit vår ticket to ride här. Alla har feta pickisar och är ofta såpass sjyssta att dom låter en åka med till/från berget. Många är gamla skibums som själva har varit i samma sits som vi och därför alltid plockar upp folk! Cudos till dom!
Inte nog med att det är gratis. Det är även sjukt socialt och bra på alla sätt och vis eftersom man fixar kontakter som kan vara bra att ha i framtiden. Fixade en potentiell köpare till mina squads idag genom att fråga snubben vi fick skjuts av om han var intresserad, vilket han var :D Så det mesta verkar lösa sig rätt fint!
Senare på kvällen drog jag och Amelie till 180 sports för att lämna in mina skidor för montering (flytta bindning från squad till nya EP Pro) och för att köpa mat. Vi har nämligen gemensam matkassa. Detta tror jag är mest fördelaktigt för mig eftersom jag bara kan grilla kött och fixa potatis.....hjälpligt. Är dock mästare på ryggbiff med speciall rösti och bea-sås! (eller hur sööt :D)
Så nu sitter jag här med datorn i knät bredvid våran psychadeliska julgran (fiberoptiska "barr" som shiftar färg konstant!) och är gött trött. Helg imorrn, så det är dax att börja få igång geniknölarna på riktigt och komma på ngt bra och skoj att göra. En bra sak vore att be/offra ngt till Ullr (snögud, även delvis namnget Ullervad där jag har bott tidigare) för lite snöstorm och säg.....2meter extra? Hoppas hoppas.

Nörding left
nörding left
Nörding rightnörding right





Be safe

//L-P

Snö, skis, stenar, sprit och såmktannat

Var ett par dagar sedan jag bloggade senast. Det kan lätt förklaras med att internet har varit riktigt segt ett tag. Så jag började på att skriva ett jäääättelångt inlägg som sedan inte kunde laddas upp pga att internet strejkade totalt. Så jag skrev ner lite på ett dokument (bara lite av det viktigaste som hade hänt) för att sen skriva ner andra relevanta och roliga saker som har hänt. När det väl skulle sparas händer samma sak igen. Så fuck it säger jag! Det blir inga långa essäer om hur de gågna dagarna har varit. Ni får nöja er med ett gäng bilder, film och kortfattad beskrivning om hur det har varit.
Som ni ser är rubriken snö, skis, stenar, sprit och såmktannat och det är det som skall behandlas.

De senaste dagarna har det snöat ymnigt varje dag (periodsvis hårdare). Detta har ledit till att fler områden på berget har öppnats och därmed skidats. Som exempel var vi först ner för säsongen i en ränna på Redemption ridges baksida. Hur sweet som helst, trots att jag gjorde en jäääkla vurpa och slog i huvet som fan. Fick en jäkla massa faceshots den dagen (snö i ansiktet vid sväng) och det var super ultra duper dope! Fast snöbasen är inte vad den borde vara. Så här och var stöter man på hajar (stenar som göms under ett tunt snötäcke) som hugger till i skidorna titt som tätt....mkt skador!
Kvällen var nog one of a kind när det började lugnt och sedan eskalerade till ett fullskaligt fylleslag för somliga (ej underteknad...var seg som knäck). Nästan en hel liter jäger och säkert 18 bärs gick åt på 2,5 pers. En viss herre blev redigt packad och mindes inte hela kvällen...orutin!
Jacuzzi dude!
Nope Emil va inte fullast.
Emil packad
"Bara en liten till"
9881551

Andra saker som har hänt!
Jag har fått lite av mina nya prylar prylar (saknar ett par skis). Ett par pjäxor och ett par nya skidor. Har inte kunnat använda ngt av det än för att det är fel storlek på bindningar och ski-stoppers. Surt som fan. Men snart får jag använda allt....kommer bli....intressant :P
BIlder kommer snaaaart :P

Kicking Horse Resort
Kicking
kicking!

Kalle rippar
Kalle

Micke in mid air!
Micke innan krash

Micke efter lite trädkramning
Micke efter krash

Amelie i skogen
Aams!

Karl studsar i skogen.
Karl tar luft

Längtan efter snööö!

Jaja, så var denna dag slut. Jäkligt skönt eftersom den har varit lika nervkittlande som att åka en flack pist efter ett puder åk. Inget...verkligen INGET har hänt idag. Var vaken sent igår för att sova riktigt länge för att kunna avverka dagen så snabbt som möjligt. Så jag vaknade vid 14 tiden, så den biten lyckades jag med rätt bra tycker jag. Sen blev det datorkoma i ngn timma följt av en långprommenad med kalle där vi kikade efter möjliga spots till att bygga hopp och roliga rails. Hittade ett halvdant ställe. Inget wow...men det skulle göra jobbet åt oss.
När vi kom hem var det dags att käka mat. Det blev pizza från gårdagen. Lika gott idag som igår! Pizzan blev nedgraderat tv-dinner till en rolig film som heter Balls of fury. Filmen handlade om en avdankad pingisspelare som fått i uppdrag av FBI att avslöja en maffiaboss. Well, nu är det dags att sova. trött som en bäver!

Over n´ out!

Vilodag

Som sagt. Vilodag som dag två. Kan fan behövas då hiken tog gött mkt på min arma rygg! Gick oh la oss ganska sent ( vid 23 snåret) och sov som grisar till ca 10 ngn gång.
Gröt frukost, slösurfa och sedan ta på sig kläderna för att scouta ut staden.
Började med att kolla en supersjysst klädaffär som hade riktigt fina priser. Inget som jag kände att jag var tvungen att köpa. Men you never know!
Sedan blev det strosande mot The strip som alla locals kallar den lilla gatan som utgör centrum där alla butiker, banker och annat smått och gått ligger. Första stoppet blev 7eleven där vi spanade efter mobilabonemang. Efter lite snack och mkt information köpte jag ett simkort laddat med 100dollar med tillhörande gratis mobiltelefon. Nokia 1600 heter min nya porriga pimptelefon. Den har färgskärm och mp3 ringsignaler och två spel. Inte illa pinkat för en gratistelefon ;D
Dagen fortsatte med att vi strosade runt och kollade in alla bräd/skidaffärer som fanns. I en av dessa så hitade vi de skidor som jag har beställt och stokefaktorn infann sig...igen! Så stora och otroligt mjuka skidor har jag aldrig känt på! Kommer bli mäkta intressant att testa dessa i dess rätta element. Nämligen fett med snööö..lössnöö :D
Nog om det. Vi fortsatte vår resa med att spana efter bil. Efter en stunds promenad stöter vi på en ford dealer. Säljaren ville kränga på oss en Ford F150 från tidigt 90tal för 7 000 CAD (canadien dollars). Helt hutlöst högt pris för den sophögen. Visst, den hade gjort jobbet åt oss och den var faktiskt både fräsh och hade fyrhjulsdrift. Men ngn måtta får det vara. 40 000 för den bilen var att begära mkt!

Tiden går när man har...roligt...? Så när vi var färdigsnackade med bilkillen så var det matdax. Med bestämda steg så begav vi oss mot The Overwaitea som är stans coop xtra. Vi bestämde oss för att det skulle bli hemmagjord pizza vilket det även blev. En Hawaii med tomat och rödlök skulle man kunna förklara den som. Vi lärde oss, efter lite meckande, hur man ställer in ugnen för bäst pizza reslutat. Så det var inte den sista pizzan som bakades i den ugnen!
Dagen avslutades mkt värdigt med ett jacuzzi dopp i våran alldeles egna jacuzzi (som förövrigt går 24 timmar om dygnet, och våran hyresvärd som tyckte att vi borde vara nogranna med att släcka lamporna efter oss....jaja)

Här kommer lite av dagens bilder (de som blev bra).
Vårat kök

verywhere.blogg.se/images/2007/_mg_6943_1_1197802768_2809874.jpg" alt="kidsen vid 7eleven" width="600" height="900" /> Kidsen vid 7eleven




vacker vy
Vy över Purcells
324129-18 Micke smetar med degen.

Första dagen på snö!

Efter att ha sovit ca 4 timmar så var det dax att gå upp och käka den rituella gröten. Den var sådär lagom slemmig som den bara kan vara då man ska upp och göra första åken i kicking horse för första gången i sitt liv.
Efter en mkt mumsig gröt med hallonsylt och mjölk så var det dags att dra på sig kläderna och trycka i fötterna i pjäxorna. Så jag går mot min skidväska som låg i hallen (där indiern som lämnade den) var låst med ett lås som verkligen inte var där när jag såg den sist. Som tur var så hittade vi en reserv nyckel (bultsax) som vi använde för att komma in i min efterlängtade väska. Tjoff och voilá! Den va öppen. Tiden var lite knapp då taxin skulle komma förbi och hämta oss. Så på med alla prylar och ut i kylan.Jag i morses



Väl ute så visade sig att taxin var gött försenad och vi fick stå och småfrysa i en kvart innan den kom.
karl, micke och emil


the gang!





Väl på plats vid hästen så var det dax att fixa ett fint midweek kort!Mitt skipass :D


'

Sen iväg till första stolen för säsongen och klämma lite pist...för att värma upp det vill säga. Det var bra mkt brantare än vad vi hade trott att det skulle vara vilket var både bra och dåligt då pisterna var riktigt fina men hade rollers (små kullar mitt i pisten, typ som på en cross bana) som man inte var beredd på. Så det var bra nära att man krasha första åket för säsongen. Hade väl kanske inte sett så bra ut. Men men SKOJ var det iaf :D...emil och karl stoked!





Åk nummer två blev riktigt kort eftersom vi ville upp till högsta punkten och se vilken terräng man ska tackla denna säsong. Så vi kommer upp till toppen och ser att det finns oääändliga hike möjligheter. Och eftersom vi inte är helt främmande till att knata i en timma för att åka i 4 minuter så började vi knata.Hike start


Jag och Karl




Efter ca 30min så hittade vi ett grymt fint och brant åk. Jag som var riktigt stokad och ville droppa in först tog på mig skidorna rätt kvickt och fick de första fina svängarna.Åket :D



Snön var riktigt torr och lätt och trots rejäl lutning så hade man bra kontroll över farten pga snökvaliteten! HELT GRYMT!
Efter ca halva åket stannar jag för att filma de andra. Jag han filma Emil, sen ingen mer pga att han sprutade upp snö över hela mig och över hela hans kamera.

Så det blev inte mkt filmat av mig då. Som tur var hade Ammelie med sin kameraAms



och dokumenterade det mesta under dagen. Samt att Karl hade med sig sin helmet cam för första testandet av den. Jäkligt cool pryl måste jag säga!

När det var dax att åka dit de andra stod och väntade så hade mina skidor sjunkt så långt ner i snön så att när jag väl försökte svänga så var motståndet så överväldigande att jag fick medvridning och krashade över ett gäng stenar. Själv slapp jag några skador, så det var bara skidorna som fick lite stryck. men inget farligt.

Sen när det var dax att dra ner mot liften igen var vi tvungna att åka i jäkligt tät skog. Och när vi började se ljuset i tunneln så var jag sjuukt trött. Så sista hindret var att ta sig över en bäck ...dårå. Och det var för mkt för mig då. Så långsamt och pinsamt gled jag ner mot vattnet medan mina polare stod bredvid och gapskrattade!jag i bäcken



Kom till slut loss....med självförtroendet i botten lommade jag ner mot liften.

Det är ungefär vad som har hänt idag. Första skiddagen i Kanada för säsongen.
Imorrn är det lördag och det betyder vila för oss eftersom vi inte får åka på helgerna.
Stay classy Sweden!
I´m Per Nyberg?

Älskar dig AK!

Sitter och fryser i väntan på vadå?

YESSSS!
Så har man då kommit till kallare platser på den runda boll vi kallar Tellus!

Väskor skulle checkas in, och jag måste medge att jag var bra nervös när jag la upp min ALLDELES för tunga skidväska på rullbantet. Nagebitandet var nära! Men killen som stod vid bandet var kolugn och sa inte ett ljud och allt var ok. Glad som spigg skulle snart bytas mot ledsen som en panda. Blev en mkt emotionell avresa med avsked av föräldrar och älskad flickvän, allt detta för att sedan bli utlämnad för de närmsta 19 timmarna.
Alldeles alena fick jag slå ihjäl tiden så gott det gick. De första 2 på landvetter gick snabbt som attan då jag plockade upp min dator och börjades genast att glo på en skidfilm (5´o clock news) som då skulle peppa mig och ge mig styrkan att fixa resan på egen hand! SÅ man har väl Kaj, Sverre och co att tacka för en lättsmält resa! Sov i stort sett heela tiden vilket för mig är... vardagsmat. Har den unika gåvan att kunna somna varsomhelst och nästan hursomhelst. Klart mitt tyngsta vapen mot långa flygningar! Trots at jag hade som mål att inte sova på den första flighten (landvetter-frankfurt) så kunde jag inte hålla uppe mina blytyngda ögonlock som föll ner som ett lönnlöv på hösten. Tröttheten var ett faktum eftersom jag hade haft en hektisk dag och antalet sovna timmar de senaste 24 var undermålig. Så min största oro var att jag "förbrukat" mina sömn på den meskorta flighten och då ha svårigheter att få sova på den långa (frankfurt-montreal). Men så var inte fallet. Fick KICK-ASS plats precis vid slutet av en gång (nödutgång), mao drömplats för en 187cm lång drummel som jag själv :D
Den flighten var inget speciell alls. Det enda som hände var att en bäbis spydde (med förvånandsvärt högt tryck i spystrålen) ner hela golvet vid toaletterna. Trodde att den (tjej eller kille....who knows??) gjort ett litet hyss och spytt ner personen som satt längst ut på kansten. Men så skoj skulle vi tydligen inte ha.
Väl framme (och lätt panikslagen) i Montreal så får jag checka in i landet och sedan hämta mitt arbetstillstånd (daterat och klart :D). När väl det var avklarat trodde jag att allt var lugna gatan. Men så var det inte, för att man var tydligen tvungen att checka in sitt bagage en gång till (varför??). Så där står man snällt och väntar på att mina väskor ska rulla in. Tre hade jag redan med mig som handbagage, så det var bara två till att hämta. Lätträknat och fort borde det ha gått...tycker man. Men så var det inte. Stod i goda 10 min innan jag hör en skrovlig röst säga på fransk-engelska "if your bagage is not found, please contact Air Canada bagage service. And so I did. När jag väl tagit reda på numret på den försvunna väskan så fick jag meddelandet att min väska var en dag fördröjd. Ingen anledning till varför, utan bara fördröjd. Surt men sant!
Fick ett papper som jag skulle gå runt hörnet till ett annat kontor för att få stämplat för att sedan gå tillbaka till Air Canadas bagage service för att lämna samma papper som jag nyss hade fått....fast nu med en ny och tuff stämpel på (Kom även övveräns dagen därpå att de skulle skjutsa grejerna till vårt hus I golden)! Det gjorde iofs inget att det var försenat då jag slapp konka runt på den i calgary!
Äntrligen Calgary tänker jag när kliver av sista flighten (där jag han beta av Transformers och Surfs up, 2 bra filmer :D) så trodde jag att jag skulle mötas av öppna armar av vännerna! Där bedrog jag mig en hel del. Det visade sig att min flight hade landat 3 timmar efter deras (enligt en tant som satt i en info disk). Så jag funderade hur jag skulle få tag i dom. Kan ingens nummer och har ingen telefon att ringa dom med heller! Jävligt förbannat och smått vilsen går jag runt och småsvär lite för mig själv att allt går åt helvete med försvunna väskor och vänner! Till slut fick jag tipset att gå upp till "The UPS Store" där dom hade datorer man fick låna gratis. Lyckades Enira till mig numrena till Emil, Karl och Ammelie! Sweet tänkte och gick till info disken för att ringa. Vilket inte var det helt lättaste då man tydligen var tvunget att slå en hel del siffror för att komma till en linje där man kunde ringa utlandssamtal. Fick efter många om och men tag i Emil som sa att "vi sitter härutanför". SWEEEET CANDY tänker jag och drar iväg utanför. Saken var bara den att utanför är ganska stort ibland. Dock var det inget större bekymmer då jag åtte Emil på under 10 minuter från och med att samtalet var klart. Dom hade ju kommit med en internationel flight medan jag hade åkt inrikes den sista lilla biten.
Glädjen var stor när jag fick träffa Emil, Karl och Mikael (nytillkommen till mina bummarkretsar). Det hela firades med att dra till hostlet där vi skulle sova tätt följt av gött käk på en bra resturang! En kall bärs och en pasta med grillad kyckling och pesto senare var det dags att sova. Somnade som en stok Men sov inte gott hela natten. Var svårt att finna riktig ro efter allt resande.
Dagen därpå så checkade vi ut hyffsat tidigt från hostlet. Gick och käkade frullebulle på stan och drog iväg för att fixa varstitt social incurance number. Efter ytterligare n bockmpå listan var det dags att botanisera bland calgarys sport butiker. Fanns en hel del prylar men knappt ngt av det jag var intresserad av. Men ändå blev det en snygg rygga med inbyggt vattensystet (camelback) för 120 dollar. I samband med det köpet så kom Ammelie till affären! Jäkligt skoj att se henne igen! Våran lilla extra mamma när man inte har ordinarie med sig :)Ams and Rajdell


Hon letade endast efter ett vattensystem men hittade inget som både var bra och i ok pris.
Eftersom vi är ett gäng pryl och bildtokiga grabbar i vårat gäng så stannade vi till vid en kamera affär som hette......"The Camera Store" hur grått låter inte det? Dom hade iaf jäkligt bra priser på det mesta. Så jag slog till med ett nytt objektiv. Ett fast och fint 50mm f/1.8 från canon för ca 100 dollar.
Men jag var låååååångt ifrån värst då Karl och Mikael gick loss och köpte varsin helmetcam för 5000kr.
Mikael provar nya kameran

En liten cool pryl som kommer vara tokanvändbar under säsongens gång!
Efter shopandet blev var det dax för lunch. Blev en supergod lax för min del (mkt lyx i början för man vet vad som komma skall...nudlar och pastarouge). Utan tidspress lämnade vi resturangen och satte kurs mot hostlet där vi skulle hämta upp alla prylar och få dom till greyhound stationen som låg en bra bit bort. Vi fick skjuts av Dean (som Ammelie bodde hos, och för övrigt var med i stort sett hela dagen. THANKS A MILLION DEAN!) till hostlet och ipackandet var i full gång och vi tryckte in så mkt vi förmådde i Deans "lilla" Passat. Utan vidare eftertanke så åkte Karl, Ammelie och Dean iväg till stationen för att hämta ut biljetterna som vi förhandsbokat. Detta visade sig vara sjukt korkat!
Planen var att vi skulle fixa snabbt fort och lätt en taxi och proppa den full med resten av prylarna och sedan dra till stationen och möta upp med Kalle och Ams. Så det va motsattsen till lätt at få tag i en taxi. Så drastiska metoder tillämpades! Vi försökte få lift (emot betalning) av vem som helst till stationen för att hinna med bussen. Tiden började bli knapp så frustrationen och nervositeten blev allt större! Emil lyckades till slut få tag i en skumm snubbe vid namn Patrik som körde oss till stationen för 30 dollar done and deal!
Vi kom till slut fram till Golden välbehållnaKalle och Rajdell

och möttes av en gigantisk lya på 220m2 och fina sängar (jämfört med whistler.....bäddsoffa!).Utanför vårt crib :D


För 3000 per man i månaden är det grymt bra :D

Så nu sitter jag här med dator i knät grus i ögonen och jackan på och väntar på vadå? Ja förhoppningsvis rätt väska. Om fallet är så väl så är det bara tt hoppas på att allt är helt! Och om allt tom är SÅ väl så kan man hoppas att reseförsäkringen täcker detta missöde och kompenserar detta med en rund summa pengar:D

Per signing out from first day in golden!!


Edit: nu är klockan 1 minut över 4 mitt i natten...och skidorna kom precis till dörrn :D SWEEEET!

RSS 2.0